Nearshore development team samenstellen

Door te werken met een nearshore development team heb je alle voordelen van een groep geschoolde developers die geografisch gezien in de buurt zitten. Wat hiermee wordt bedoeld is dat de developers in het buitenland zitten, maar wel redelijk in de buurt van Nederland. Op die manier kun je samenwerken met een nearshore development team die om 9 uur digitaal kan aansluiten bij de meetings. Je zit dus niet met een tijdsverschil en de cultuurverschillen zijn overigens ook niet zo groot. Een nearshore development team kan taken uitvoeren binnen het bedrijf waar jouw huidige werknemers niet aan toe komen of niet de juiste kennis voor hebben. Door aan te geven waar jij naar op zoek bent kun je zelf een nearshore development team samenstellen die past bij jouw wensen en behoeften.

Offshore of nearshore development

Het verschil tussen offshore en nearshore development zit hem in de afstand tot Nederland. Offshore heeft als voordeel dat je werkt met de nieuwste ontwikkelingen en laagste prijzen van bijvoorbeeld Zuid-Aziƫ of Amerika. Maar hier heb je wel weer te maken met een groot tijdsverschil, cultuurverschil en mogelijk communicatieproblemen. Door te kijken wat jouw bedrijf of personeel nodig hebben kun je de afweging maken tussen offshore en nearshore development. Bij nearshore developers zijn de lijnen wat korter en zal de communicatie over het algemeen gemakkelijker verlopen. De kennis en kunde zullen daarentegen gelijk zijn.

Snelle opschaling door nearshore developers

Door te kiezen voor nearshore developers kun je in een korte tijd opschalen binnen jouw bedrijf. Dit kan nodig zijn wanneer je een nieuw project wilt gaan starten of een nieuwe software wil ontwikkelen. Maar ook als de huidige software de nodige problemen en bugs hebben die maar niet opgelost worden. Nearshore developers kunnen een mooie aanvulling zijn op het huidige team of je kunt, zonder personeel, kiezen voor nearshore developers om een nieuw project op te zetten. Hierin ben je flexibel en je zit nergens aan vast. Daarnaast heb je de keuze uit ruim 20.000 developers van over de hele wereld, dus je bent te allen tijde verzekerd van een developer die de taken uit handen kan nemen voor jouw bedrijf.

Hoogopgeleide developers voor het oprapen

Bij SHORE Teams heb je de keuze uit een groot aantal hoog opgeleide developers die precies weten wat ze doen en waar ze het over hebben. De grootste problemen pakken ze moeiteloos aan en de bugs waar jullie al maanden tegenaan lopen te hikken kunnen binnen een mum van tijd worden opgelost. De voordelen van nearshore developers zijn eindeloos en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om op deze manier te werk te gaan. De afgelopen tijd zijn we gewend geraakt aan het thuiswerken of remote werken. Hierdoor is de overstap naar nearshore developers een stuk gemakkelijker geworden. Daarnaast kun je kiezen voor een groep aan developers of voor individuele developers om jouw team te versterken. Welke nearshore development je ook nodig hebt, je kunt het ongetwijfeld vinden tussen het grote aanbod van over de hele wereld.