Redenen waarom het MKB online boekhouding zou moeten omarmen

Als je ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven vraagt waarom ze een onderneming zijn begonnen, zullen ze waarschijnlijk iets zeggen in de trant van: “Ik wil mijn eigen baas zijn of ik wil mijn passie volgen en mijn visie tot leven brengen.” Zelden zou je iemand horen zeggen dat hij graag urenlang bezig wil zijn met boekhouding en administratie. Helaas is dit de realiteit voor veel kleine en middelgrote ondernemingen en daarom zijn sommigen uiteindelijk een enorme hoeveelheid tijd en geld kwijt aan het opschonen van de boekhouding of aan de aanschaf en implementatie van dure software.

Gelukkig bestaat er een steeds groeiend ecosysteem van cloud-gebaseerde oplossingen en diensten die facturering en inning van facturen, belasting en naleving van regels, online boekhouding en zelfs budgetten en financiële planning kunnen beheren. Door te kiezen voor online boekhouding kun je deze processen vereenvoudigen en heb je meer tijd om je te richten op de groei van je bedrijf!

Hier zijn onze belangrijkste redenen waarom het runnen van een bedrijf efficiënter is in de cloud.

Slimmere zakelijke beslissingen

Naarmate een bedrijf groeit, wordt het steeds crucialer om weloverwogen beslissingen te nemen met een duidelijk en bijgewerkt beeld van de financiële positie van je bedrijf. Door boekhoudtechnologie en -diensten in de cloud kun je beschikken over bijgewerkte en frequente financiële overzichten om je strategische beslissingen op te baseren.

Verbeter je financiële nauwkeurigheid en controles

De meeste cloud-gebaseerde oplossingen bieden functionaliteiten die bedrijven echt kunnen helpen hun financiële controles te verbeteren. Bankafstemming kan bijvoorbeeld worden vereenvoudigd door je bankrekening te koppelen of je bankafschrift te uploaden en je accountant je boekingen te laten matchen met de werkelijke banktransacties.

Efficiënt en eenvoudig

Met het juiste proces en expertise kunnen cloud boekhoudoplossingen worden geïmplementeerd voor een fractie van de tijd (en kosten) van traditionele boekhoudsoftware. Zodra de on-boarding is voltooid zijn de meeste functionaliteiten gericht op de eindgebruiker, waardoor het zo eenvoudig mogelijk is om het onder de knie te krijgen.

Verbeterde samenwerking

Cloudoplossingen zorgen ervoor dat al je financiële informatie altijd bijgewerkt en online beschikbaar is.  Hierdoor kunnen jij, enkele van je medewerkers en je accountant efficiënter samenwerken, en belangrijke vragen op afstand en sneller beantwoorden.

Beveiligde opslag

Omdat de financiële gegevens online worden opgeslagen, zijn regelmatige back-ups niet nodig. Je informatie is online inderdaad veiliger dan ter plaatse, waar hardwarestoringen kunnen leiden tot verlies of beschadiging van gegevens.

Altijd bijgewerkt

 

Bedrijven die cloud-gebaseerde oplossingen ontwikkelen, blijven innoveren en slimmere manieren vinden om het MKB voordeel te bieden. Zodra je je op een van hen abonneert, heb je voortdurend toegang tot de nieuwste versie. Hierdoor hoef je niet telkens voor een dure upgrade van een traditionele software te betalen als er iets nieuws komt.

Concurrerende prijzen en flexibiliteit

De prijzen voor boekhoudsoftware in de cloud zijn transparant en concurrerend. Dergelijke diensten stellen maandelijkse kosten voor in plaats van grote, eenmalige kosten, en de meeste zijn op elk moment opzegbaar.

Integratie voor een end-to-end oplossing

Cloud-gebaseerde oplossingen bieden kant-en-klare en eenvoudig te implementeren integraties waarmee je je end-to-end proces kunt voltooien, en je ecosysteem kunt afstemmen op je bedrijf. Denk hierbij aan betaalgateways zoals Paypal en inkoop- en voorraadbeheersystemen zoals Unleashed.

Het is duidelijk dat cloud accounting een aantrekkelijke optie is om bovenop je financiën te zitten, en er is nog een hele reeks andere redenen waarom het gunstig is voor het MKB. Omdat elk bedrijf anders is, kan de overgang naar cloud-gebaseerde processen in het begin intimiderend lijken. Maar met de juiste expertise of partner kunnen die voordelen snel werkelijkheid worden.