Kerstpakketten weggeven? Deze opties heb je!

Het is een moment waar je personeelsleden ieder jaar weer vol smart naar uitkijken. Het moment dat ze de kerstpakketten in ontvangst mogen nemen. Het kerstpakket wordt gezien als een beloning voor het harde werken en iets waar het hele gezin van kan genieten. Deze pakketten heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en wanneer je je aan de opgelegde regels houdt kun je ook als ondernemer de btw aftrekken. Dus waarom zou je het personeel niet belonen met een leuk pakket? In onze blog vertellen we welke opties je hebt als je iets wilt schenken.

Kerstpakketten hoeven niet duur te zijn

Als werkgever ga je op zoek naar een mooi kerstpakket dat je eventueel kunt geven voor de feestdagen, maar je maakt je zorgen over de hoge kostenpost. Maar het is een feit dat kerstpakketten niet vreselijk duur hoeven te zijn. Sterker nog, je hebt al geschenken voor nog geen € 25,- per persoon! Oké, dan is het nog steeds een hoop geld als je een hoop personeelsleden in dienst hebt, maar wees nu eens eerlijk. De kostenbesparing die het oplevert wanneer je het niet doet weegt toch niet op tegen het geluk van je personeelsleden?

Kies voor kerstpakketten met een thema

Als je op zoek gaat naar leuke kerstpakketten kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Vaak kun je een kerstpakket met een bepaald thema uitzoeken. Denk dan bijvoorbeeld aan een Italiaanse kerstpakket vol met Italiaanse lekkernijen en producten. Of kies voor een borrelpakket. Vol met chips, biertjes en andere producten die een borrelavond tot een succes maken. Je kunt ook kiezen voor een gezond kerstpakket vol met gezonde producten. Hiermee kunnen je medewerkers het nieuwe jaar goed van start gaan!

Duurzame kerstpakketten kopen

Duurzaam is misschien wel het woord van 2022 en je kunt natuurlijk ook kiezen voor duurzame kerstpakketten. Deze pakketten bevatten natuurlijke producten die de ecologische voetafdruk van je bedrijf tot een minimum beperken. Dat past helemaal in het kader van groen ondernemen en je bent dus ook als ondernemer milieubewust bezig als je voor deze pakketten kiest. Zo sla je twee vliegen in één klap!

De nadelen van geen kerstpakketten uitdelen

Oké. Je hebt nu een goed beeld van welke kerstpakketten je kunt weggeven en met welke kosten je te maken hebt. Ben je nog niet overtuigd van de kracht van het kerstpakket? Dan zijn er nog wel een aantal nadelen te benoemen wanneer je ervoor kiest om ze niet uit te delen. 

Geen waardering naar je personeel – Wanneer je personeel tijdens de feestdagen met lege handen staan voelt dat voor hen alsof ze niet gewaardeerd worden. En dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben.

Motivatie daalt naar het dieptepunt – Een ietwat logisch gevolg van personeel dat zich niet gewaardeerd voelt is dat ze nog maar weinig motivatie hebben om het jaar goed af te ronden. Waarschijnlijk zitten ze met hun hoofd al aan tafel bij het kerstdiner. Kortom, redenen genoeg om dus wel kerstpakketten weg te geven!